Silkkivyökääpä

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

Silkkivyökääpä – (Trametes versicolor)

Silkkivyökääpä on Euroopassa melko yleinen, Suomessa harvinainen rantalehtojen näky. Kääpä muistuttaa ulkomuodoltaan kalkkunan pyrstöä, mistä juontaa sen englanninkielinen nimi ”turkey tail mushroom”.

Silkkivyökääpä ja siitä valmistetut uutteet (PSK, PSP), koppelokääpä ja siitä valmistetut uutteet (Maitake D-fraktio) sekä siiteke ja siitä valmistetut uutteet (AHCC, LEM, KS-2, lentinaani) näyttäisivät hyödyllisiltä useiden eri syöpätyyppien tukihoitomuotona, immuunijärjestelmän ylläpitämiseksi – rankkojen hoitojen aikana.

Näitä lääkinnällisistä sienistä peräisin olevia yhdisteitä on myös tutkittu laajasti ihmisillä ja niiden käyttö on pääsääntöisesti havaittu turvalliseksi yhdessä sytostaattien tai sädehoitojen aikana. Sieniuutteideen hyödyntäminen syövän tukihoitona ei yleisesti ole suomalaisille onkologeille tuttu aihe, mutta tutkimushakujen tekeminen lääketieteellisiin tietokantoihin avaa hyvin käsitystä siitä, että näiden yhdisteiden suhteen kyse ei ole ainoastaan teoreettisista (koeputki- tai eläinkokeilla) saaduista tuloksista, vaan aihetta on tutkittu muihin rohdoskasveihin nähden verrattaen paljon.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja