Suomalaiset kärsivät kroonisesta kasvilääkkeiden puutoksesta

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

Viimeisen kuuden vuoden aikana olen kartuttanut mittariini lähes 1 000 reissupäivää ja rutkasti tien päällä vietettyjä kilometrejä ympäri Suomea ja maailmaa. En ole kuitenkaan enää vuosiin kokenut kertaakaan oloani puolikuntoiseksi ja ajatus kausiflunssasta tai tukkoisesta olotilasta aamulla on poistunut mieleni arkistoista kokonaan. Aiemmin minua vaivanneet eläin- ja siitepölyallergiat ovat kaikonneet täysin, ja kehoni kyky sietää stressiä on lisääntynyt huomattavan paljon.

Uskon vahvasti, että tällä hetkellä ympärillämme olevia välineitä hyödyntämällä kykenemme kouluttamaan immuniteettimme tasolle, joka toimii täysin eri oktaavilla kuin suurin osa ihmisistä pitää edes mahdollisena. Saatavillamme olevien välineiden keskellä vannon itse erittäin vahvasti hapatettujen ruokien nimeen ja voimakkaiden bakteerikantojen efektiivisen yhteisön luomiseen sekä suolistoomme että ihollemme. Bakteerien ja sienten ravitsemuksellinen rooli on mielestäni jätetty naurettavan pieneen asemaan, vaikka juuri nämä eliökunnat olisivat ne kaksi keskeistä ryhmää, joihin meidän tulisi tällä hetkellä mielestäni erityisesti suunnata huomiomme eläin- ja kasvikunnan lähteiden välisen kinastelun sijaan.

Ympäristömme haastaa tällä hetkellä immuniteettiamme enemmän kuin koskaan ja olen varma, että tilanne ei tule ainakaan helpottumaan tulevaisuudessa. Toisaalta uskon, että samaan aikaan kun luomme tällä pallolla haastavammat olosuhteet kuin koskaan aiemmin, löydämme myös jatkuvasti aiempaa tehokkaampia välineitä kehomme kukoistuksen ylläpitämiseen.

Terveyteen, ravitsemukseen ja huippusuorituskykyyn liittyvä teknologia mahdollistaa yksittäisten uusien läpimurtojen ja ikivanhojen oivallusten älykkään yhdistelyn helpommin kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Olen henkilökohtaisesti tavannut liikaa ihmisiä, jotka elävät ja ilmentävät yhteiskuntamme standardeilla täysin yli-inhimillistä terveydentilaa. Näiden kokemusten valossa en kykene vaikenemaan ajatuksesta, että tällä hetkellä lähes jokainen suomalainen peilaa meille ”normaalia olotilaa” yhteiskuntamme väsyneiden ja kroonisesti sairaiden ihmisten kautta. Vuonna 2012 suomalaisten naisten ja miesten terveiden elinvuosien odote on Länsi-Euroopan matalimpia.

On fakta, että näemme ympärillämme harvoin ihmisiä, joiden keho olisi aidosti ravittu, nesteytetty ja toimisi siitä lapsenomaisen harmonian tilasta käsin, jota jokainen solumme pyrkii luonnostaan ylläpitämään.

Elämme maailmassa, joka tarjoaa todennäköisesti enemmän ulkoisia stressitekijöitä kuin usein edes kykenemme kuvittelemaan. Mieltämme jokaisesta mahdollisesta suunnasta tukkiva informaation supersaturaatio, solujamme usein 24 tuntia vuorokaudessa paahtava elektromagneettinen stressi, maailmanhistorian heikkolaatuisin ilman laatu, karsinogeenisilla trihalometaaneilla ja klooratuilla furanoneilla terästetty kraanavesi, heikkolaatuisemmat ja pidemmälle prosessoidut ”tavallisten markettien” eines-kuolintarvikkeet ja formaldehydillä käsitelty olohuoneen matto ovat vain muutamia mieleeni nousevia muuttujia, joihin kivikautta elävä genetiikkamme ja elimistömme pyrkii parhaansa mukaan sopeutumaan.

Kasvinjalostuksen myötä käytännössä koko ”tavallisesta” suomalaisesta ruokavaliosta on karsittu pois terapeuttisempia ominaisuuksia tarjoavat kasviravinteet, joita geneettisesti alkuperäisemmät ja vahvemmat lajikkeet ovat tarjonneet elimistöllemme koko kehityshistoriamme ajan. Kun nämä yhdisteet jalostetaan pois ruokavalion peruspilareista, syntyy ”tavallisen ruoan” syömisen seurauksena krooninen kasvilääkkeiden puutos, joka ilmenee osaltaan yhteiskunnassamme radikaalisti lisääntyneinä kroonisina sairauksina.

Toivon vahvasti, että tämä kirja inspiroi sinua suuntaamaan tulevaisuudessa huomiotasi entistä enemmän immuniteettimme rakentamiseen, säätelyyn ja ”ruokkimiseen”.

Parhaassa tapauksessa ruokit immuniteettiasi hyödyllisillä välineillä samalla intensiteetillä kuin kehonrakentaja ruokkii lihaksiaan proteiinilla.

Tarvitsemme tänä päivänä työkaluja vahvan ja sopeutumiskykyisen immuunijärjestelmän luomiseen enemmän kuin ikinä. Lukuisten lääkinnällisten sienten ja hyvien bakteereiden lisäksi immuniteettiämme, hormonitoimintaamme ja hermostoamme tukevia kasveja on kategorisoitu eri järjestelmissä ympäri maailmaa tuhansien vuosien ajan. Seuraavilla sivuilla lyhyt katsaus yleiskuntoa kohottaviin ja sääteleviin kasveihin.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja