Syaanivetyä vai ei?

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.

Aikanaan epäiltiin sitä, että pellavansiemenessä olisi syaanivedyn tuottoa aiheuttavia glykosideja. Nykyään tiedetään, että pelko syaanivedyn haitoista on perusteeton. Syaanivetyä tuottavien ainesosien määrä on yhtä vähäinen kuin monissa muissa yleisesti käytetyissä ruoissa. Suomalaiset tutkimukset ovat vapauttaneet pellavansiemenen kokonaan näistä epäilyistä. Niissä on todettu muun muassa, että rakeistettu pellavarouhe on turvallinen pitkäaikaisessakin käytössä.

Sen kadmium ja tiosyanaattipitoisuudet ovat selvästi alle Maailman terveysjärjestön WHO:n suositusten, eikä muitakaan terveyshaittoja ole havaittu.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä!

Tilaa tästä!

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola