Testaa, onko sinulla hapoton maha

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.

hapoton-maha-testi

Voit itse testata mahalaukkusi happamuutta varsin yksinkertaisesti ja luotettavasti. Kun ruoansulatusvaivoja tuntuu, nauti ruokalusikallinen omenaviinietikkaa tai sitruunamehua, jos ne eivät ärsytä limakalvoa.

Jos vaivat helpottuvat tai häviävät kokonaan, kyse voi olla liian vähäisistä mahahapoista. Jos viinietikka auttaa, on löytynyt biologinen lääkityskeino. Sitä kannattaa nauttia ruokailun yhteydessä jatkossakin.

Toinen keino lääkitä riittämättömän suolahapon erityksen aiheuttamia ruoansulatushäiriöitä on suolahappoa sisältävä lääke. Lääkärin mallireseptin mukaan apteekki voi valmistaa laimeaa 10-prosenttista suolahappoa esimerkiksi 300 millilitran pulloon, joka varustetaan pipetillä. Liuosta nautitaan pillillä hampaita varoen aterian aikana 10–20 tippaa ½–1 lasilliseen vettä sekoitettuna. Suolahappoa sisältäviä lääkkeitä ei saa koskaan käyttää samanaikaisesti asetosalisyylihapon tai muiden tulehduskipulääkkeiden kanssa. Jos suolahappolisä aiheuttaa vatsan ärtymistä, hoito on lopetettava. Jos epäilee hapon erityksen olevan pysyvästi matala, voi kokeilla erityksen stimulaatiota. Tähän tarkoitukseen sopii apteekista ilman reseptiä saatava Hypochylin-niminen tabletti, joka sisältää 300 mg glutamiinihappohydrokloridia. Se on elimistön oma aminohappo, jota esiintyy tavallisessa ruoassa. Se hajoaa nopeasti mahalaukussa vapauttaen suolahappoa. Yksi tabletti, joka otetaan ennen ruokailua veden kanssa, vastaa 1,6 millimoolia suolahappoa. Jos sen avulla olo helpottuu ruokailun jälkeen, kannattaa hoitokokeen tulosta hyödyntää ja jatkaa Hypochylinin käyttöä.

Eräs itämainen mauste, fumami, sisältää myös natriumglutamaattia, joka stimuloimalla gastriinihormonin eritystä lisää suolahapon tuottoa. Molemmat valmisteet ovat hyvin siedettyjä luonnonmukaisia aineita, jotka voivat tehokkaasti edistää ruoansulatusta vähähappoisilla.

Teollisesti valmistettu ruoka, kahvi, voimakkaasti maustettu tai rasvainen ruoka sekä etikka ärsyttävät ja lisäävät hapottoman vatsan vaivoja.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa nyt Kaarlo Jaakkolan kirjapaketti nyt kaikkien aikojen PARHAALLA -35% ALENNUKSELLA!
Käyttämällä koodia “kaarlo” saat tarjouksen käyttöösi.

Tilaa tästä >>

Nopea ohje tarjouksen käyttöön ostoskorissa:
Lisää teksti kaarlo, kohtaan ”Kupongin koodi”.
Paina ”Käytä kuponki” -nappia ja tarjous näkyy ostoskorissa.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola