Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.
- 1 litra yrttiteetä
- 1 iso avocado
- 3 rkl kookospalmusokeria
- 1 dl proteiinijauhetta (esim. hera, riisi- tai hamppuproteiinia)
- 1 dl mustaherukoita
Lisää kattilaan 1 rkl kuivattua nokkosta, 1 rkl peltokortetta (Equisetum arvense), 1 rkl murskattua lakritisijuurta ja 1 tl jauhettua pakuria. Kiehauta ja anna hautua kannen alla 20 minuuttia. Tiputa marjat, avocado ja kuiva-aineet blenderin pohjalle. Kaada joukkoon jäähtynyt yrttitee, sekoita ja nauti.
Juoma tarjoaa ruokaisan koostumuksen lisäksi runsaasti arvokkaita ja harvinaisempia mineraaleja kuten piitä, joka on tärkeä ravinne etenkin luiden, tukikudosten ja ihon kuntoa ajatellen. Tuhdin proteiinimäärän johdosta drinkki sopii mainiosti myös palautusjuomaksi tai välipalaksi urheilusuorituksen jälkeen.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja