Kauppa

Ale!
Hulluna hortaan

Hulluna Hortaan – KÄYTÄNNÖN VILLIVIHANNESOPAS

4.91 5:stä perustuen 11 asiakasarvosteluun
(11 tuotearviota)

31,95 28,00 sis. ALV

Hulluna hortaan -Hyvinvointia ja herkkuja villivihanneksista on käytännön opas luonnossa kasvavien villivihannesten tunnistamiseen, keräämiseen, säilömiseen ja kokkaamiseen! Kirjassa esitellään Suomen luonnon tärkeimmät kasvit perusteellisesti, unohtamatta niiden terveysvaikutuksia ja herkullisia reseptejä.

31 varastossa

tuotetunnus (SKU) 978-952-99207-4-7 Osasto:

Tuotekuvaus

Opas takapihan superfoodien maailmaan

Luonnossa kasvavien villivihannesten eli hortan kerääminen, käsittely ja kokkaaminen on elämäntapa, josta jokainen voi omaksua itselleen sopivan siivun. Luonto tarjoaa varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn hortaa, jolla herkuttelu edistää hyvinvointia ja lisää energiaa.

Villivihanneksia ei kannata jättää keräämättä. Ne ovat ekologista, ilmaista lähiruokaa, joka jo pieninä annoksina nostaa ruoan terveellisyyden ja maun kolmanteen potenssiin. Kirjasta opit hortoilun eli villivihannesten tunnistus-, keräys-, ja säilömisvinkit. Saat myös ruokaohjeita ja insipiraatiota arkiruoan rikastamiseen olitpa sitten tavallinen sekasyöjä, kasvissyöjä, karppaaja tai raakailija.

Raija ja Jouko Kivimetsä

Kirjan kirjoittajat ovat hortoilun pioneereja. Raija on tietokirjailija ja terveys- ja hyvinvointitoimittaja, jonka innostus villivihanneksiin juontaa juurensa rääkkyläläisen kansanparantajaukin perintöön. Jouko on ammentanut hortoiluoppinsa Kreetalta, paikallisilta mummoilta ja vuoristokylistä. Kivimetsät ovat jo kymmenisen vuotta pitäneet suosittua hortoilu.fi -sivustoa, jossa he jakavat tietoa ja reseptejä villivihannesten innostavsta maailmasta. Raijan ensimmäinen hortaa käsittelevä teos Villiinny villivihanneksiin julkaistiin 2005. Siitä tuli kulttiteos ja tämä kirja jatkaa samaa polkua 2010-luvun merkittävimpiin kuuluvan ruokatrendin kärjessä.

Lisätiedot

Paino 0.377 kg

11 arviota tuotteelle Hulluna Hortaan – KÄYTÄNNÖN VILLIVIHANNESOPAS

 1. 5 / 5

  :

  Teollisen ruoan aikakautena ihmiset tarvitsevat apua löytääkseen terveempiä tapoja syödä. Tämä kirja on avain terveellisempään elämään. Tasokas opas luontoretkille ja ruokapöytään =)

 2. 5 / 5

  :

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tarkoitus hankkia äidille synttärilahjaksi, joka asuu luonnon äärellä Mikkelissä.

 3. 5 / 5

  :

  Ehdin vilkaista työpaikalla tätä Hulluna Hortaan -teosta, työkaverini oli sen tuonut lainaan toiselle työkamulle. Kirja vaikutti ensiselauksella hyvin mielenkiintoiselta, kuvat olivat laadukkaista ja hortailuohjeet selkeiltä. Itse olen kerännyt tähän mennessä vain voikukanlehtiä salaattiin lisättäväksi, mutta uskon, että tämän kirjan avulla ja ohjeilla pääsisin tutustumaan villikasvien keräilyyn ja ravinnoksi käyttämiseen ihan “kybällä”:)

 4. 5 / 5

  :

  Mielestäni Hulluna hortaan on paras käytännön opas villivihannesten hyödyntämiseen. Kirja opastaa selkeästi ja innostavasti, mitä kasveja kannattaa kerätä, mistä niitä kannattaa kerätä ja milloin niitä kannattaa kerätä. Pidän myös siitä että kirjassa on käsitelty laajasti kasvien terveysvaikutuksia ja annetaan selkeät ohjeet kasvien säilömiseen oikealla tavalla.

  Iloisia hortoiluretkiä kaikille lukijoille!

  Elias Jaakkola, Hulluna hortaan kirjan kustantaja

 5. 5 / 5

  :

  Tämä on ihan mieletön kirja! Selkeät ohjeet villivihannesten hankkimiseen takaavat vasta-alkajienkin onnistumiset hommassa. Tietoutta kirjassa on rutkasti, siitä löytyy varmaan jokaiselle jotain uutta infoa. Silti asiat on selitetty hyvin lyhyesti ja ytimekkäästi mikä takaa jatkuvan mielenkiinnon ylläpidon. Kirjaa on miellyttävä lukea. Onneksi ollaan jo keväässä, kohta pääsee hyödyntämään uusia niksejä 🙂 mukavaa kevättä kaikille!

 6. 5 / 5

  :

  Hulluna hortaan on innostava tietopaketti kaikille hyvästä ja terveellisestä ruuasta ja luonnossa liikkumisesta pitäville. Kirjan opeilla voi aloittaa tutustumisen villivihanneksiin, ja kyllä tottuneemmallekin löytyy uusia ideoita.

 7. 5 / 5

  :

  Tästä kirjasta vanha konkarikin löytää uusia syötäviä kasveja. Itse olen pikkutyttönä oppinut syömään nokkoskeittoa. Enää en vie rikkaruohot kompostiin tarkistamatta onko syötäviä!

 8. 4 / 5

  :

  Innostava kirja. Tykkäsin kovasti Kreetan osuudesta. Paljon käytännön vinkkejä.

 9. 5 / 5

  :

  Mielenkiintoinen kirja ja kokonaisuus, pakko saada omaksi vaikka olen päättänyt, että kirjahylly ei enää laajene 🙂

 10. 5 / 5

  :

  Selkeä ja helppolukuinen. Kannusti villiyrttejä keräilemään ja kokeilemaan 🙂 !

 11. 5 / 5

  :

  Erinomainen, ajaton opus. Suosittelen hankkimaan, jos vain luonnossa haluaa liikkua.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaarlo Jaakkolan uutuuskirja nyt tilattavissa! Tutustu tästä!