Vihreä salaatti herkkuperunoiden seuraksi

Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.

  • 1 pieni jäävuorisalaatti
  • 1 avomaakurkku (kuorittuna)
  • 1 pieni kesäkurpitsa tai puolet keskikokoisesta
  • 1 avokado
  • pellavansiemeniä
  • muutama tuore mintunlehti
    kastike:
  • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua ripaus yrttisuolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Leikkaa jäävuorisalaatti haarukoitavan kokoisiksi palasiksi, huuhtele lävikössä/siivilässä ja kuivata salaattikuivurilla tai ravistelemalla lävikköä (näin saat pois salaatin mahdollisen kitkeryyden).

Halkaise kuorittu kurkku ja kesäkurpitsa ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa siivuiksi kuorta rikkomatta. Irrota lohkot varovasti ruokalusikalla.
Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy ja yrttisuola tai merisuola. Asettele avokadolohkot salaatin päälle, ripottele niiden päälle pellavansiemeniä tai -rouhetta. Juuri ennen tarjoilua kaada ravisteltu kastike salaatin päälle.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Lue tästä muita Kaarlo Jaakkolan artikkeleita!

Lue tästä

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola