Vihreitä ”superruokia”: spirulina ja klorella

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.

viherlevä-spirulina-chlorellaParin vuosikymmenen aikana olemme käyttäneet lisääntyvässä määrin kasvikunnasta saatavaa kahta muutakin korkeatasoista valmistetta, spirulinaa ja klorellaa.

Spiruliina on vihreä, spiraalin muotoinen kasviplankton, mikrolevä, jota esiintyy emäspitoisissa vesissä eri puolilla maailmaa. Sitä on tutkittu 1940-luvulta lähtien ja sitä tuotetaan hyvin valvotuissa ja standardisoiduissa olosuhteissa.

Klorella on yksisoluinen syvänmeren viherlevä. Myös sen tuotanto on laajamittaista ja koostumus on pysynyt samana vuosikymmenien ajan. Kuivausmenetelmät ovat hellävaraisia siten, että valmisteiden orgaaniset aineet, kuten vitamiinit ja entsyymit säilyvät tehokkaina.

Spiruliinalla ja klorellalla on monipuolinen ravintokoostumus, joka muistuttaa paljon vehnänorasmehun koostumusta. Molemmat vaikuttavat tulehtuneisiin limakalvoihin paikallisesti ja tehokkaasti. Niillä on kyky sitoa itseensä ympäristömyrkkyjä ja tehostaa ravitsemuksellisesti elimistön myrkynpoistojärjestelmiä.

Kyseisen kolmen lisäravinteen koostumuksessa on tiettyjä eroja. Kullakin niistä on sellaisia vaikuttavia aineita, joita toisilta puuttuu. Yhdistämällä nämä kolme kasvikunnan lisäravinnetta päästään lähelle monipuolisen viherravinnon tavoitetta. Suomessa on markkinoilla viher-tuotesarja, joka sisältää näitä kaikkia kolmea ravintoainetta. Hoidon alussa on syytä käyttää pakastepaloja 2–3 palaa kerran päivässä tai vaikeimmissa tapauksissa kaksi kertaa päivässä. Jatkolääkityksessä kapselimuoto on kätevä. Annossuositus on 2–3 kapselia 1–2 kertaa päivässä. Kapselit voi avata ja sisällön nauttia nesteeseen sekoitettuna, jolloin tuotteella on myös paikallisia lääkevaikutuksia. Vihertuotesarjassa on pakastepalavalmiste, johon edellä mainittujen kolmen viherravinteen joukkoon on lisätty laadukasta vihreää teetä. Monet asiantuntijat pitävät vihreää teetä eräänä parhaimmista rohtovalmisteista, koska sen rohtomolekyylit vaikuttavat solujen sekä vesi- että rasvaliukoisiin osiin.

Vihervalmisteita sisältävissä suomalaisissa tuotteissa ei ole juuri lainkaan haitallisia ainesosia, joita sitä vastoin saattaa olla monissa vihanneksissa ja hedelmissä. Jotkut potilaat ovat kokeneet, että vihervalmisteet ärsyttävät limakalvoa aiheuttaen suolioireita huonoa oloa. Heillä on ollut muitakin yliherkkyysreaktioita. Tällaisessa tapauksessa vihervalmisteen käyttö tulee heti lopettaa.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa nyt Kaarlo Jaakkolan kirjapaketti nyt kaikkien aikojen PARHAALLA -35% ALENNUKSELLA!
Käyttämällä koodia “kaarlo” saat tarjouksen käyttöösi.

Tilaa tästä >>

Nopea ohje tarjouksen käyttöön ostoskorissa:
Lisää teksti kaarlo, kohtaan ”Kupongin koodi”.
Paina ”Käytä kuponki” -nappia ja tarjous näkyy ostoskorissa.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola

Ps. Mividatan tuotesuositus aiheeseen liittyen on kotimainen vihertuote helppokäyttöisenä kapselina.