Artikkelit

  • Ruoka on huipputehokas diabeteslääke

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Keliakiaa hoidetaan gluteenittomalla ruokavaliolla. Keliaakikko saa hyvin tarkat ohjeet gluteenin välttämiseen, koska pienikin määrä gluteenia saattaa laukaista suolistossa tulehduksen. Mitään lääkettä ei ole olemassa keliakian hoitoon. Jos olisi, tauti hoidettaisiin nykyisen ajattelutavan mukaan lääkkeellä, vaikka ruokavalio riittäisi ja lääke aiheuttaisi kustannuksia ja osalle käyttäjistä sivuvaikutuksia. Kakkostyypin diabeteksen hoito aloitetaan aina lääkityksellä, joten ruokavalio jää […]

    Read more

  • Sokeroitunut LDL on haitallista

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Kolesteroli on vuosikymmeniä ollut kaiken pahan alku ja juuri. Suurimpana pahiksena on pidetty veren LDL-kolesterolia, jota pommitetaan järein asein jopa ennaltaehkäisevässä mielessä. LDL-kolesterolia ei saa olla liikaa ja sen nousu kertoo häiriöstä. Ongelmaksi LDL muuttuu kuitenkin vasta, kun verisuonten seinämä tulehtuu. Tulehdusta syntyy mm. hapettumista estävien antioksidanttien puuttuessa ja liiallisen sokerin muodostaessa LDL:n kanssa […]

    Read more

  • Sokeritaudista rasvataudiksi

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Kun diabeetikoiden alttius sydän- ja verisuonitauteihin huomattiin, siirtyi ruokavaliossa päähuomio hiilihydraateista rasvoihin, ja sokeritauti muuttui rasvataudiksi. Oli suuri virhe vähentää rasva minimiin kevyttuotteiden avulla. Rasvathan vaihtuivat hiilihydraatteihin, jotka ovat diabeetikon verensokerin nousun syy. Tämän seurauksena enemmistö kakkostyypin diabeetikoista joutuu myöhemmin vahvistamaan hoitoa insuliinipistoksilla, koska pelkkä lääkitys ilman riittäviä ruokavalio- ym. elämäntapamuutoksia ei yleensä estä sairautta […]

    Read more

  • Katkaise kierre ajoissa

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Vyötärölihavuus saattaa synnyttää kakkostyypin diabetekselle altistavan rasvamaksan, josta hoitamattomana seuraa dialyysiin johtava munuaisten vajaatoiminta. Katkaise kierre ajoissa. Nykymaailmassa on mahdollisuus elää pitkä elämä, jonka pikkuhiljaa yleistyneet ihmiskehon vastaiset elämäntavat uhkaavat tehdä pelkäksi sairastamiseksi. Voit valita toisin. Suomessa tehdään vuosittain noin 1000 amputaatiota diabeetikoille, ja määrä kasvaa diabeteksen lisääntyessä. Asiantuntija-arvioiden mukaan yli puolet amputaatioista voitaisiin välttää […]

    Read more

  • Antioksidanttijärjestelmä

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Elimistöä suojaavaa mekanismeja kutsutaan antioksidanttijärjestelmäksi. Rappeutumissairauksissa taustalla on pitkään jatkunut tilanne, jossa elimistöön on kohdistunut paljon härskiinnyttäviä ja vaurioittavia aineita, kun taas suojaavia aineita eli antioksidantteja on elimistössä ollut liian vähän estämään tulipalonomaisesti eteneviä soluvaurioita. Antioksidantti on kemiallinen molekyyli tai yhdiste, joka estää solurakenteiden hapettumista. Antioksidantit […]

    Read more

  • Pakuri-popcorn

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Kylmäpuristetussa kookosöljyssä paistetuilla ”pakuri-popcorneilla” sekä taatelisiirapilla kuorrutettu banana split. Pakurin musta kuorikerros sisältää etenkin rasvaliukoisia yhdisteitä, kuten betuliinia, betuliinihappoa, lupeolia, kasvisteroleja ja melaniineja. Tätä pakurin osaa voi hyödyntää raastamalla kuoresta pieniä murusia tuoreena tai kuivattuna paistinpannulleen ja paistamalla pakurimurusia esimerkiksi voissa, kylmäpuristetussa kookosöljyssä […]

    Read more

  • Pakurihunaja

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Ainut tapa miten olen itse käyttänyt pakuria sellaisenaan hieman säännöllisemmin, on hunajassa ”liotettuna”, jolloin pakurin kova rakenne pehmenee kokemusteni valossa melko mukavasti. Hunajaan sekoitettu rohdoskasvien kombinatio on yleisesti loistava reissueväs joka kulkee mukanani käytännössä aina. Pakurihunaja ja valmiisiin annospusseihin pakatut lääkinnälliset sieniuutteet: lakkakääpä […]

    Read more

  • RAVITSEMUSHOIDON PERUSTEITA JA KÄYTÄNTÖÄ

    Tämä artikkeli on ote Antioksidanttiklinikoiden perustaja Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Antioksidanttihoito on ravitsemushoitoa sellaisilla vitamiineilla, hivenaineilla, rasvahapoilla, aminohapoilla, luonnonlääkkeillä sekä tietyillä kemiallisilla lääkevalmisteilla, jotka suojaavat ja korjaavat solujen rakenteita. Ihmisen antioksidanttijärjestelmä auttaa soluja suojautumaan myrkyllisiä aineita ja vapaita radikaaleja vastaan. Usein antioksidanttijärjestelmä ei kuitenkaan toimi riittävän hyvin, jolloin sen toimintaa on täydennettävä puuttuvilla ravintotekijöillä. […]

    Read more

  • Insuliiniresistenssistä roskaruokaresistenssiin

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Kakkostyypin diabetesta kutsuttiin aiemmin aikuisiän diabetekseksi, koska sitä esiintyi vain aikuisilla. Tauti on muuttunut myös nuorten aikuisten, teini-ikäisten ja jopa lasten sairaudeksi, koska nykyisillä elämäntavoilla elimistö rappeutuu yhä aikaisemmin. Diabeetikkojen lapsilla on todettu insuliiniresistenssiä ja lihasten heikkoa reagointia insuliiniin jo kymmeniä vuosia ennen diabeteksen puhkeamista. Diabetesta ehkäisevä ruokavalio […]

    Read more

  • Sokeri muuttuu rasvaksi

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Mitä enemmän rasvaa kertyy elimistöön, sitä enemmän elimistö kapinoi vastaan insuliiniresistenssillä ja yrittää väsyttämällä saada ihmisen muuttamaan tapojaan. Jos väsymystä ei tulkita avunhuudoksi vaan heittäydytään sohvalle syömään suklaata ja sipsejä, keho yrittää selvitä. Soluissa on siis sokerinpuute, joten maksa alkaa uudismuodostaa sokeria aminohapoista. Vereen virtaa yhä lisää sokeria, […]

    Read more

  • Sivu 73 of 116
Lataa nyt Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja ilmaiseksi! Lataa e-kirja (arvo 35,90 €) ilmaiseksi tästä!