Pakuri-popcorn

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

Kylmäpuristetussa kookosöljyssä paistetuilla ”pakuri-popcorneilla” sekä taatelisiirapilla kuorrutettu banana split.

Pakurin musta kuorikerros sisältää etenkin rasvaliukoisia yhdisteitä, kuten betuliinia, betuliinihappoa, lupeolia, kasvisteroleja ja melaniineja. Tätä pakurin osaa voi hyödyntää raastamalla kuoresta pieniä murusia tuoreena tai kuivattuna paistinpannulleen ja paistamalla pakurimurusia esimerkiksi voissa, kylmäpuristetussa kookosöljyssä tai kaakaovoissa. Rapeita pieniä palasia on hauska rouskutella sellaisenaan tai hyödyntää esimerkiksi jälkiruokien koristelussa. Maku on savuisen rapea ja melko kitkerä, mutta sopii hyvin nautittavaksi pehmeämpien ruokien joukossa.

Yksinkertaisimmillaan ”pakuri-popcorn” -idean voi soveltaa käytäntöön halkaisemalla banaanin pituussuunnassa kahtia ja ripottelemalla rasvaisia pakurinokareita banaanin väliin. Eksoottinen annos soveltuu mainiosti tarinalliseksi jälkiruoaksi tai välipalaksi, jolla saat taatusti nostettua vieraidesi suupielet kohti kattoa. Koristeluun sopii mainiosti etenkin kotimainen hunaja, raakakaakaojauhe tai esimerkiksi taatelisiirappi.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja