Artikkelit

  • Resepti aamuaterialle – Pellava-smoothie

    Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista ja se on toteutettu mainosyhteistyönä Biomedin kanssa. 2 rkl marjaista pellavarouhevalmistetta 1 dl turkkilaista luonnonjogurttia 1 dl mustikoita 1 dl mansikoita 1–2 dl kauramaitoa 1–2 rkl hunajaa tai intiaanisokeria Sekoita tehosekoittajalla. Anna tasaantua ja nauti! Kiinnostaisiko sinua kokeilla täysin kotimaista pellavarouhevalmistetta ryyditettynä marjajauheilla? Tilaa tästä kotiin toimitettuna […]

    Read more

  • Mikrokapselointi lisää probioottien kestokykyä

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Mikrokapselointi tarkoittaa probioottibakteerien suojausta ympäröimällä ne suojakuorella. Mikrokapselin koko vaihtelee 1 nanometristä 1 mikrometriin. Mikrokapseli voi sisältää yhden tai useitakin bakteereja. Kuori suojaa bakteereita mahalaukun voimakkaalta happamuudelta eli matalalta pH:lta ja myös sappihapoilta. Kuori liukenee ajallaan vasta suolessa. Mikrokapseloinnin avulla suurempi määrä eläviä ja toimintakykyisiä bakteereja […]

    Read more

  • Kokemuksia vahvojen probioottien käytöstä

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Vahvin annoksista on probiootti-pussi, joka sisältää 100 miljardia probioottibakteeria: edellä mainitut Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum sekä Lactobacillus bulgaricus, kutakin 33 miljardia mikrobia. Elatuspohjana on frukto-oligosakkarideja (FOS) 20 grammaa annospussissa. FOS pystyy tehokkaasti ylläpitämään bifidobakteeriden kasvua ihmisen suolistossa. Se tehostaa bifidobakteereiden kykyä tuottaa lyhytketjuisia rasvahappoja. Näitä rasvahappoja […]

    Read more

  • Tärkeimmät probioottiset bakteerit

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Tärkeimpiä probioottisia bakteereja ovat muun muassa Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum ja Lactobacillus bulgaricus. Lactobacillus acidophilus (LA) on terveyttä edistävä hyvälaatuinen bakteeri, joka normaalisti elää ohutsuolessa. Sitä todetaan myös suussa, emättimessä ja paksusuolessa. LA kykenee pitämään suoliston mikrobiflooraa terveenä. Se mm. vähentää hiivojen kasvua suolistossa. LA:n on […]

    Read more

  • Probioottilisät tehostavat immuniteettia

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Riittävät lääkkeelliset probioottiannokset voivat korjata antibioottihoitojen pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Probiooteilla pyritään tehostamaan immuunivastetta vaikuttamalla suoliston limakalvoilla toimivaan immuunijärjestelmään. Antibioottilääkitys vähentää suoliston normaalibakteereiden määrää heikentäen immuniteettia. Toistuvat antibioottikuurit lisäävät selvästi potilaan infektioherkkyyttä. Nykyään tutkimusten kohteena ovat probioottien vaikutukset allergioihin ja kroonisiin tulehduksellisiin suolistosairauksiin, kuten haavainen paksunsuolen tulehdus ja […]

    Read more

  • Hyödyllisiä vaikutuksia

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Probioottisten maitohappobakteerien hyödylliset vaikutukset saattavat perustua elävien bakteerien aikaansaamiin toimintoihin. Ne voivat poistaa haitallisia mikrobeja suoliston limakalvoilta ja suojella limakalvoja haitallisilta mikrobeilta. Tämän kolonisaatiokyvyn kannalta tärkeää on probiootin kyky kiinnittyä suoliston limakalvolle. Se voi heikentää monien suoliston haitallisten bakteerien taudinaiheuttamiskykyä. Tietyt probiootit kulkeutuvat ihmisen ruoansulatuskanavan läpi […]

    Read more

  • Kiistattomia terveysvaikutuksia

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Probiootit ovat eläviä mikro-organismeja, jotka riittävissä määrin suun kautta nautittuina aikaansaavat terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia (FAO/WHO 2001). Probiooteilla on suuri merkitys muun muassa infektioiden ehkäisyssä. Niitä on käytetty lääkintätarkoituksessa jo usean vuosikymmenen ajan. Lääkintään käytetyt probioottiset bakteerit ovat lähinnä laktobasilleja ja bifidobakteereja; puhutaan probioottisista maitohappobakteereista. Probioottivalmisteet luokitellaan […]

    Read more

  • PREBIOOTIT, PROBIOOTIT JA SYMBIOOTTI

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. PREBIOOTIT: tehostavat maitohappoa tuottavien bakteerien kasvua. Esimerkiksi: äidinmaito ruokavalmisteet, joihin on lisätty probiootteja pellavarouhe kaura. PROBIOOTIT: eläviä mikro-organismeja, maitohappobakteereja. Esimerkiksi: laktobasillit bifidobakteerit SYMBIOOTTI: Yhdistelmävalmisteita, joissa on sekä pre- että probiootteja. Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta? Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä! Tilaa tästä! © […]

    Read more

  • Koivuntuhkauutteen käyttö

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Närästykseen, liikahappoisuuteen, ihottumaan, reumaan, maha- ja pohjukaissuolen vaivoihin, suolivaivoihin sekä tulehdus- ja virusalttiuteen suositellaan kuurina 1 litra koivuntuhkauutetta, joka nautitaan kahdessa viikossa seuraavasti: 30 ml uutetta ja 2 dl mehua tai vettä, 1. viikko 2 kertaa päivässä, 2. viikko 3 kertaa päivässä. Käyttö […]

    Read more

  • Jaakkolan terveysaamiainen

    Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista. Aamiaisen ainekset: suomalaisia marjoja marjaisen pellavansiemenrouheen yhdistelmätuote bulgarian tai turkkilaista jogurttia vaahterasiirappia mustikka- tai jokin muu marjakeitto, myös usean marjan keitto. Laita n. 2–3 litran muovisen, kannellisen astian pohjalle 1–2 dl suomalaisia marjoja. Jos marjat otetaan suoraan pakkasesta, niiden päälle kaadetaan aamun yrttiteetä. Kuuma tee […]

    Read more

  • Sivu 78 of 116
Lataa nyt Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja ilmaiseksi! Lataa e-kirja (arvo 35,90 €) ilmaiseksi tästä!