Artikkelit

  • Koivuntuhkauutteen perinteinen valmistusmenetelmä

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Puhdasta koivuntuhkaa, josta hiilet on seulottu pois, sekoitetaan 1 mitta, esimerkiksi kahvikupillinen viiteen samanlaiseen mittaan puhdasta kylmää vettä. Sekoitetaan kattilassa. Kiehumisaika 10 min. Annetaan jäähtyä ja siivilöidään harvan kankaan, esim. kaksinkertaisen sideharson läpi. Säilytetään lasipullossa viileässä. Käytettävien koivujen kasvupaikan tulisi olla mineraalipitoinen maa, […]

    Read more

  • Professori Raimo Hiltusen mukaan

    Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.  Kasvifenolit ja kasviantioksidantit säätelevät ns. ohjelmoitua solukuolemaa (apoptoosia) sekä verisuonten muodostumista (angiogeneesiä). Estämällä näitä tapahtumia kasviantioksidantit voivat estää syövän syntyä tai sen etenemistä.  Marjojen yleinen flavonoidi, kversetiini, estää erään tärkeän geenin mutaatiota. Tämän geenin mutaatioita on tavattu yli tuhannessa syöpäsolutyypissä.  Marjoissa esiintyvän ellagihapon on havaittu […]

    Read more

  • Prebiootit edistävät hyödyllisten mikrobien kasvua

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Prebiootti-nimike on tullut käyttöön 1990-luvulla. Prebiooteilla tarkoitetaan ruokia tai ruoan ainesosia, jotka edistävät tiettyjen hyödyllisten mikrobien kasvua paksusuolessa. Prebiootit kykenevät usein estämään haitallisten bakteerien kasvua vähentäen niiden kykyä aiheuttaa tauteja. Ihmisäidin rintamaito luokitellaan alkuperäiseksi ja klassiseksi prebiootiksi. Suoliston pieneliöstön tulisi pysyä terveyttä edistävänä. Kun päivittäisessä ruokavaliossa […]

    Read more

  • Lihavuus on tulehdus

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Lihavuus on tärkeän elimen, rasvakudoksen krooninen tulehdustila. Ylisuureen rasvakudokseen kertyy tulehdussoluja ja erityisen paljon niitä on keskivartalolle sisäelinten ympärille kertyvässä ns. viskeraalirasvassa, joka täyttyy tulehdusta edistävistä sytokiineista. Talvivaatteista kuoriutuminen paljastaa kesäauringon valoon vuosi vuodelta yhä laajempia vyötärönseutuja. Vyötärölle painottunut lihavuus näkyy katukuvassa, ja ilmiön yleistymisen pystyy toteamaan ilman mitään tilastoja. Tutkimustenkin mukaan suomalaisten vyötärönympärys on kasvanut […]

    Read more

  • Koivuntuhka kansanlääkinnässä

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Koivuntuhka on Pohjanmaalta lähtöisin oleva suomalainen kansanparannusmenetelmä, joka on pitkään tunnettu perimätiedossamme ja sitä on tutkittu myös tieteellisesti mahdollisena syöpälääkkeenä. Oulun Yliopistossa julkaistiin vuonna 1986 Pertti Arkon väitöskirja ”Syövän kansanlääkinnän menetelmät Pohjois-Suomessa”. Väitöskirjassaan Arkko on haastatellut 61 miestä ja 90 naista. Haastattelujen pohjalta […]

    Read more

  • Pellavarouhe-valmisteen ainesosien yhteisvaikutuksia

    Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista. Omega-3-sarjan rasvahappovaikutus – pellavarouhe 20 % Ihanteellinen kuitulähde – pellava ja kaura Verensokeria ja insuliiniresistenssiä säätelevät vaikutukset – kaura, intiaanisokeri, pellava Prebioottinen vaikutus, maitohappobakteerien kasvua edistävä – kaura, intiaanisokeri, pellava Suolen toimintaa edistävä vaikutus – pellavan ja kauran kuidut ja lima Kolesterolia alentava vaikutus – […]

    Read more

  • MAITOHAPPOBAKTEERIEN UUSI AIKAKAUSI

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. ”Ihmisen paksusuolessa on noin 400 bakteerilajia. Niiden aineenvaihdunnallinen aktiviteetti on suurempi kuin ihmiselimistön omien solujen. Suolistossa voi olla bakteerimassaa 1,5 kiloa. Sen osuus on 40–75 % suoliston painosta. Yhdellä ulostamisella (30–300 g ulostetta) suolesta poistuu satoja miljardeja bakteereita. Jokaisella ihmisellä on erilainen ulostefloora. Siihen vaikuttavat antibiootit, […]

    Read more

  • Näin käytät marjaisaa pellavarouhetta

    Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista. Näin käytät marjaisaa pellavarouhetta Marjaisaa pellavarouhetta suositellaan käytettäväksi 2 ruokalusikallista päivässä sekoitettuna esim. marjakeittoon, luonnonjogurttiin, viiliin tai puuroon. Hyvä yhdistelmä on rouheen sekoittaminen mustikkakeittoon. Hetken turpoamisen jälkeen nautittavissa on maistuva elintarvike, joka sisältää terveydelle arvokkaita luonnonaineita. Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta? Lue tästä muita Kaarlo Jaakkolan artikkeleita! Lue tästä […]

    Read more

  • Syöpä ja perinteiset luonnonlääkkeet Suomessa

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Suomalaisessa kansanlääkinnässä syövän hoitoon tai tukihoitoon on käytetty monenlaisia rohdoksia ja hoitomuotoja. Osa näistä on vuosisatojen saatossa koettu pitkässä juoksussa heikommin toimiviksi, kun taas osa on säilyttänyt asemansa aina näihin päiviin saakka. Pakurin lisäksi selkeästi eniten historiaa ja käyttökokemuksia luontaisina ”syöpälääkkeinä” on koivuntuhkalla […]

    Read more

  • Syöpäosasto

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Aleksandr Solzhenitsynin Syöpäosasto (engl. Cancer Ward, 1968) -kirjan 11. kappale ”Koivun syöpä” käsittelee monesta kulmasta pakurin tarjoamia mahdollisuuksia ja käyttöhistoriaa. Alla muutamia poimintoja 60-luvulla kirjoitetusta kirjasta: ”They all longed to find some miracle doctor or some medicine that the doctors here didn’t know […]

    Read more

  • Sivu 79 of 116
Lataa nyt Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja ilmaiseksi! Lataa e-kirja (arvo 35,90 €) ilmaiseksi tästä!