Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.
- Sekoita 1 osa karkeaa pakurirouhetta ja 4 osaa tuoretta koivun- mahlaa.
- Sulje astia ja anna käydä 2 vuorokautta huoneenlämmössä valolta suojattuna.
- Siivilöi neste kaksinkertaisen harsokankaan läpi puristellen kääpäsakkaa.
- Juoma on jo tässä vaiheessa valmista nautittavaksi, mutta pullotettaessa kannattaa lisätä joka pulloon yksi mustaherukan vuosikasvu (oksa) ennen pullon sulkemista tiiviillä korkilla.
- Säilytä pulloja vielä vähintään 2 vrk lämpimässä, kunnes ne hiilihapottuvat.
- Nautitaan lonkeron tapaan.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja