Hapatettu pakurimahla à la Ossi Kakko

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

  1. Sekoita 1 osa karkeaa pakurirouhetta ja 4 osaa tuoretta koivun- mahlaa.
  2. Sulje astia ja anna käydä 2 vuorokautta huoneenlämmössä valolta suojattuna.
  3. Siivilöi neste kaksinkertaisen harsokankaan läpi puristellen kääpäsakkaa.
  4. Juoma on jo tässä vaiheessa valmista nautittavaksi, mutta pullotettaessa kannattaa lisätä joka pulloon yksi mustaherukan vuosikasvu (oksa) ennen pullon sulkemista tiiviillä korkilla.
  5. Säilytä pulloja vielä vähintään 2 vrk lämpimässä, kunnes ne hiilihapottuvat.
  6. Nautitaan lonkeron tapaan.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja