Probioottinen pakurijuoma

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

  1. Valmista litra keskivahvaa pakuriteetä.
  2. Lisää tehosekoittimeen pakuritee ja 3 dl valitsemiasi siemeniä tai pähkinöitä.
  3. Sekoita siemenet tai pähkinät sekaisin pakuriteen kanssa ja siivilöi kuitu pois käyttäen tiheäsilmäistä siivilää tai harsokangasta.
  4. Lisää joukkoon 2 000–3 000 mg laadukkaita probiootteja eli maitohappobakteereita (avaa kapselit juoman sekaan).
  5. Anna juoman seisoa huoneenlämmössä 24–36 h välillä sekoittaen.
  6. Nauti juomaa päivittäin 2 dl. Mieluiten aamulla tyhjään vatsaan.

Säilytä jääkaapissa tai muussa viileässä tilassa. Juoma soveltuu mainiosti myös esimerkiksi raikkaiden marjapirtelöiden pohjaksi.

Siemeniä tai pähkinöitä on hyvä liottaa vedessä yön yli (8 h) ennen käyttöä, jolloin niiden koostumus pehmenee ja liotusveteen irtoaa mm. ravinteiden imeytyvyyttä heikentäviä entsyymiestäjiä.

Suosittelen varsinkin hampunsiementen, kurpitsansiementen, auringonkukansiementen, parapähkinöiden ja manteleiden hyödyntämistä tuoreiden kasvipohjaisten ”maitojen” valmistamiseen. Kokeile myös kaurasuurimoita, jotka sisältävät pakurikäävän tapaan immuniteetin toimintaa tukevia ja esimerkiksi kolesteroliarvoja alentavia beetaglukaaneja. Yhtä aikaa käytettyinä pakuri ja kaura tehostavat toistensa immuniteettia sääteleviä vaikutuksia. Voit lisätä halutessasi juoman joukkoon ruokalusikallisen kotimaista hunajaa tai muuta mieleistäsi makeuttajaa.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja