- 4 tl sinappia
- 1 tl pakurijauhetta
- 3 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl raffinoimatonta merisuolaa
- 2 rkl sitruunan mehua
- 4 rkl pakuriteetä
- 6 rkl oliiviöljy-pakuriuutetta
- 1 rkl kotimaista hunajaa
- Sekoita 1 tl hienoksi jauhettua pakurijauhetta ja 6 rkl laadukasta oliiviöljyä. Anna uuttua yön yli vesilasissa.
- Käytä kastikkeen valmistamiseen laadukasta kylmäpuristettua-, kylmävalutettua- tai jääpuristettua oliiviöljyä, kylmäpuristettua hamppuöljyä, öljymanikäynnöksen öljyä (sancha inchi) tmv. laadukasta kasviöljyä.
- Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa lusikkaa tai sauvasekoitinta hyödyntäen. Voit valmistaa reilun annoksen kastiketta tehosekoittimessa käyttämällä isomman määrän raaka-aineita reseptin mukaisessa suhteessa.
- Säilö ilmatiiviiseen, mielellään valolta suojattuun lasiastiaan. Kastike on parhaimmillaan 24 tunnin päästä valmistamisesta.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja