Ranskalainen chaga -salaattikastike

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

  • 4 tl sinappia
  • 1 tl pakurijauhetta
  • 3 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl raffinoimatonta merisuolaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 4 rkl pakuriteetä
  • 6 rkl oliiviöljy-pakuriuutetta
  • 1 rkl kotimaista hunajaa
  1. Sekoita 1 tl hienoksi jauhettua pakurijauhetta ja 6 rkl laadukasta oliiviöljyä. Anna uuttua yön yli vesilasissa.
  2. Käytä kastikkeen valmistamiseen laadukasta kylmäpuristettua-, kylmävalutettua- tai jääpuristettua oliiviöljyä, kylmäpuristettua hamppuöljyä, öljymanikäynnöksen öljyä (sancha inchi) tmv. laadukasta kasviöljyä.
  3. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa lusikkaa tai sauvasekoitinta hyödyntäen. Voit valmistaa reilun annoksen kastiketta tehosekoittimessa käyttämällä isomman määrän raaka-aineita reseptin mukaisessa suhteessa.
  4. Säilö ilmatiiviiseen, mielellään valolta suojattuun lasiastiaan. Kastike on parhaimmillaan 24 tunnin päästä valmistamisesta.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja