Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.
Pohja:
- 2 dl carob-jauhetta
- 2,5 dl manteleita ja parapähkinöitä (puolet ja puolet)
- 1,25 dl taateleita (liota 4–6h)
- 4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 1/2 tl aitoa vaniljaa (jauhetta)
- 3 tl kanelia
- 1/2 tl ra noimatonta merisuolaa
- Vahvaa pakuriteetä
Täyte:
- 5 dl cashew-pähkinöitä
- 2,5 dl appelsiinimehua (3 puristettua luomuappelsiinia)
- 1 rkl raastettua appelsiininkuorta
- 4 dl raakaa kaakaojauhetta
- 3/4 dl lucuma-jauhetta
- 1 rkl pakuriuutetta (jauhetta)
- 3,75 dl raastettua kaakaovoita
- 1/2 tl aitoa vaniljaa (jauhetta)
- 1/2 tl inkivääriä (jauhetta)
- 1 rkl maca-jauhetta
- 1 rkl lakkakääpäuutetta (jauheena)
- 2,5 dl kotimaista hunajaa
- Ripaus chiliä
- Ripaus raffinoimatonta merisuolaa
Pohjan valmistaminen:
Jauha pähkinät pulveriksi blenderillä tai monitoimikoneella. Lisää mausteet ja carob-jauhe. Käytä blenderiä tauotellen, jotta saat tasaisen massan. Lisää kylmäpuristettu kookosöljy ja hiukan vahvaa pakuriteetä, jotta saat aikaiseksi kostean taikinamaisen lopputuloksen. Levitä irtopohjavuokaan ja laita pakkaseen odottamaan.
Täytetteen valmistaminen:
- Sulata kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa.
- Pulverisoi cashew-pähkinät tehosekoittimessa.
- Purista appelsiineista mehu ja raasta yhdestä kuori (pese huolella ennen raastamista).
- Laita blenderiin appelsiinimehu, kuoriraaste, vanilja, muut mausteet ja hunaja. Sekoita kuohkeaksi.
- Lisää sulatettu kaakaovoi, kaakaojauhe, maca, lucuma ja lakkakääpäuute.
- Sekoittele jälleen tauotellen ja välillä kupin pohjalta asti sekoitellen kuohkeaksi.
- Kaada pohjan päälle, koristele ja pakasta 30 min.
Anna kakun pehmetä hetki huoneenlämmössä ja tarjoile.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja