Blenderi eli tehosekoitin on kätevä väline isompien tinktuuramäärien valmistamiseen, varsinkin jos uutettavat raaka-aineet ovat valmistuksen alkuvaiheessa isoina palasina tai rouheena.
- Lisää blenderin pohjalle kuivatut pakurin (tai muiden lääkinnällisten sienten) palaset ja kaada alkoholi päälle. Sekoittaminen blenderillä lisää käytettävien yrttien pinta-alaa ja tehostaa näin uuttumista.
- Kaada sekoitettu uutos sopivan kokoiseen lasipurkkiin ja pidä huoli, että kaikki yrtit jäävät nestepinnan alapuolelle. Näin vältyt mahdolliselta fermentaatiolta ja uutoksen laadun heikentymiseltä.
- Siivilöi valmis uutos ja säilö tarvittaessa pienempiin purkkeihin, kuten pipettipulloihin.
- Hyödynnä jäljelle jäävä raaka-ainemateriaali teen keittämiseen.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja