Tinktuuroiden valmistaminen blenderillä

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

Blenderi eli tehosekoitin on kätevä väline isompien tinktuuramäärien valmistamiseen, varsinkin jos uutettavat raaka-aineet ovat valmistuksen alkuvaiheessa isoina palasina tai rouheena.

  1. Lisää blenderin pohjalle kuivatut pakurin (tai muiden lääkinnällisten sienten) palaset ja kaada alkoholi päälle. Sekoittaminen blenderillä lisää käytettävien yrttien pinta-alaa ja tehostaa näin uuttumista.
  2. Kaada sekoitettu uutos sopivan kokoiseen lasipurkkiin ja pidä huoli, että kaikki yrtit jäävät nestepinnan alapuolelle. Näin vältyt mahdolliselta fermentaatiolta ja uutoksen laadun heikentymiseltä.
  3. Siivilöi valmis uutos ja säilö tarvittaessa pienempiin purkkeihin, kuten pipettipulloihin.
  4. Hyödynnä jäljelle jäävä raaka-ainemateriaali teen keittämiseen.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja