Artikkelit

  • Pakurin ja muiden rohdoskasvien yhdistely

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Pakurin yhdisteleminen muihin rohdos- tai maustekasveihin kannattaa aloittaa yksinkertaisilla ja turvallisilla tavoilla. Suomalaiset käyttävät havaintojeni mukaan ylivoimaisesti eniten pakuria yhdessä tuoreen inkiväärin ja/tai lakritsijuuren kanssa. Perässä tulevat goji-marjojen, ruusujuuren ja vaniljapapujen yhdistelmät. Teoriassa pakuriteen joukkoon voi lisätä mitä tahansa tuttua teetä tai vesiuutteeksi […]

    Read more

  • Pakurivoide

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. 50 g pakurijauhetta 200 g kylmäpuristettua kaakaovoita 100 g kylmäpuristettua kookosöljyä 2 dl laadukasta kasviöljyä (esim. hamppu- ja manteliöljyä) (50 g mehiläisvahaa) Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta? Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”! Tilaa tästä! […]

    Read more

  • Paranemistapauksia – Vatsa- ja suolistovaivat kuriin, osa 2

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >> Ravitsemushoidon alkuvaikutuksia Vastaanotto lokakuussa 2007 Potilas huomasi jo ensimmäisellä lääkitysviikolla piristyneensä. Siitä lähtien hänelle ei tullutkaan entiseen tapaan väsymyspäiviä. Kun tukilääkitys oli jatkunut kuukauden, potilaan mielestä vireystaso oli noussut ”ihan älyttömästi”. Siihen kuitenkin saattoi toisinaan liittyä sydämen […]

    Read more

  • Paranemistapauksia – Vatsa- ja suolistovaivat kuriin, osa 1

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >> Esitiedot, kliininen tutkimus, arvio ja suunnitelma Vastaanotto syksyllä 2007 Potilas tuli vastaanotolle yli 10 vuotta kestäneiden vatsa- ja suolistovaivojen vuoksi. Hän oli poistanut ravinnostaan vehnätuotteet. Dieettimuutoksista huolimatta hänen suolisto-oireensa eivät oleellisesti parantuneet. Vatsavaivat olivat lähinnä ilmavaivoja ja […]

    Read more

  • Biomed – tietosuojaseloste

    KULUTTAJA-ASIAKASREKISTERI Henkilötietolainsäädännön mukainen tietosuojaseloste. Käyttäjä hyväksyy tämän tietoselosteen ehdot käyttämällä sivuston palveluita. Mikäli käyttäjä ei hyväksy näitä ehtoja, käyttäjällä ei ole oikeutta käyttää sivuston palveluita. 1. REKISTERINPITÄJÄ Biomed Oy (jäljempänä ”Biomed”) Y-tunnus: 0489145-3 Sirrikuja 4 B 20, 00940 Helsinki Puhelin: 044 338 4084 2. REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ Elias Jaakkola c/o Biomed Oy Puhelin: 044 338 4084 Sähköposti: info@biomed.fi 3. REKISTERIN NIMI Biomedin asiakkuuteen ja […]

    Read more

  • Alkusanat

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >> Tämä kirja on syntynyt vastaamaan siihen todelliseen tilanteeseen, että jopa yli miljoona suomalaista kärsii ruoansulatuselimistön sairauksista ja vaivoista. Ylävatsavaivoista kärsii yli viidesosa suomalaisista, mahdollisesti jopa 40 %. Monet kärsivät vuosikausia saamatta apua. Tämä […]

    Read more

  • Pakuri-öljyuutteen valmistamisen ABC, vaihe 4

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Vaihe 4 – Säilöminen Säilö valmis öljy sopivaan lasipurkkiin ja hymyile. Käytä mielikuvitustasi ja hyödynnä valmistamaasi öljyä joko sisäisesti tai ulkoisesti. Itse sulatan yleensä vastaavia, huoneenlämmössä kiinteässä muodossa olevia rasvoja hetken kuumassa vesihauteessa, jonka jälkeen nestemäistä öljyä on helppo hyödyntää esimerkiksi iholle sellaisenaan […]

    Read more

  • Uni siivoaa aivot

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Jokainen tietää valvotun yön jälkeen, miten tärkeää uni on aivotoiminnalle, tämän todistamiseen ei tarvita tieteellisiä tutkimuksia. Uudet mullistavat tutkimusmenetelmät antavat kuitenkin kaikille tietokoneen ja tv:n ääressä öitään viettäville motivoivaa tietoa riittävän levon merkityksestä aivojen detoksifikaatiolle. Aivot toimivat unen ja valveillaolon aikana eri tavoin, ja unen aikana tapahtuu suursiivousta. […]

    Read more

  • Vatsarasva sumentaa aivot

    Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Maksa on tärkein elin elimistön rasva-aineenvaihdunnassa, jota kontrolloi maksassa runsaasti esiintyvä proteiini PPARalfa. PPARalfa esiintyy myös aivojen hippokampuksessa ja on eläinkokeiden perusteella yhdistetty muistiin: mitä vähemmän PPARalfaa on aivoissa, sitä huonommin muistaminen ja oppiminen sujuvat. Vyötärölle kertyvä viskeraalirasva vähentää ensin PPARalfaa maksassa, mikä liittyy rasva-aineenvaihdunnan heikkenemiseen. Vähitellen PPARalfa […]

    Read more

  • Vierailevana kirjoittajana Olli Posti – Rypsi vai oliivi?

    Tämä artikkeli on päivitetty ja paranneltu versio aiemmin Olli Postin omassa blogissa julkaistusta artikkelista. Monesta suomalaiskodista löytyy yhä varsin ravinnetyhjäksi raffinoitu läpinäkyvään muoviin pakattu eltaantuneenmakuinen rypsiöljy – koska suositusteollisuus on sellaisen meille sanellut. Rypsillä ei ole mitään tekemistä Suomalaisen ruoka- tai makuperinteen kanssa, vaikka sellainen mielikuva meille on elintarviketeollisuuden kädestä syövien viranomaistahojen toimesta pyritty kauppaamaan. Kumpi […]

    Read more

  • Sivu 59 of 116
Lataa nyt Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja ilmaiseksi! Lataa e-kirja (arvo 35,90 €) ilmaiseksi tästä!