Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista. Marjaisan pellavarouheen tärkeimmät vaikuttavat aineet ja rohdosryhmät Kuituja 18 % Kuiduissa on lignaaneja noin 7 mg/20 g (maksimisaanti 40 mg/pv). Pellavarouhe sis. kuituja 28 %; joista liukoisia on kolmasosa. Ne yhdessä kauran beetaglukaanin kanssa muodostavat limaa, jolla on monia hyödyllisiä vaikutuksia. Pellavarouheen lignaanit voivat ehkäistä […]
-
-
Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Lihavuusepidemian seurauksena sana rasvakudos kantaa negatiivista leimaa. Rasvakudos ei kuitenkaan ole pelkkä passiivinen ylimääräisen energian varasto, vaan yksi tärkeä elin kehon elinten joukossa. Rasvakudos toimii tärkeänä lämpöeristeenä sekä tuottaa hormoneja ja entsyymejä, adipokiinejä. Nämä säätelevät ruokahalua ja energiatasapainoa ja vaikuttavat verisuonten kuntoon, verenpaineeseen, insuliinin toimintaan ja immuniteettiin. Rasvan varastointikin on viisasta varautumista niukempia aikoja varten, […]
-
Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Pakurin hoitojakson kesto on perinteisesti ollut vähintään 3–5 kuukautta (yleensä 4–7 kk), jonka aikana on nautittu päivittäin 6–9 tl pakuritinktuuraa; 30–45 ml tai 2-3 shottia, mieluiten kaksoisuutteena, jossa sekä vesi- että alkoholiuute) ja 8 vahvaa kupillista pakuriteetä. Venäjällä hoitojakson suositellaan lähtökohtaisesti kestävän vähintään […]
-
Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista. Esimerkkejä marjojen ravintoaineista: Mustikka sisältää paljon E- ja C-vitamiinia. Sen sisältämien flavonoidien, antosyaanien, arvellaan vaikuttavan suotuisasti näkökykyyn. Tyrnimarjat sisältävät runsaasti C-vitamiinia, yli kolme kertaa enemmän kuin appelsiini. Karpalossa oleva väriaine tanniini, proantosyanidiini, vähentää tulehdusten määrää. Karpalo voi parantaa mahan ja suoliston toimintaa, hoitaa virtsateitä, lisätä […]
-
Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista. Intiaanisokeri eli täysruokosokeri valmistetaan Etelä-Amerikassa ilman kemiallisia prosesseja. Kuivatettu sokeriruoko puristellaan käsin karkearakeiseksi jauhoksi. Se sisältää runsaasti ravitsevia ainesosia, kuten kivennäisaineita. Siinä oleva ruokosokeri imeytyy verenkiertoon hitaammin kuin teolliset sokerit. Sen on todettu tasapainottavan vatsan toimintoja ja auttavan myös hampaiden terveenä pysymisessä. Täysruokosokeri sisältää useita […]
-
Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta. Geenit liittyvät lihomisalttiuteen ja myös rasvan sijoittumiseen kehossa. Tämä ei tarkoita, että tietyillä geeneillä varustettu ihminen vääjäämättä lihoo. Se tarkoittaa, että tietyillä ruoka- ja liikuntatottumuksilla osa ihmisistä lihoo herkemmin kuin muut. Itselleen sopivilla elämäntavoilla lihomisen voi estää lähes poikkeuksetta. Geneettisesti lihomisaltis voi pysyä jopa muita hoikempana, kun elää geeneilleen sopivaa elämää. Liikunta ehkäisee tehokkaasti […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Aikanaan epäiltiin sitä, että pellavansiemenessä olisi syaanivedyn tuottoa aiheuttavia glykosideja. Nykyään tiedetään, että pelko syaanivedyn haitoista on perusteeton. Syaanivetyä tuottavien ainesosien määrä on yhtä vähäinen kuin monissa muissa yleisesti käytetyissä ruoissa. Suomalaiset tutkimukset ovat vapauttaneet pellavansiemenen kokonaan näistä epäilyistä. Niissä on todettu muun muassa, että rakeistettu pellavarouhe […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. 2 rkl marjaista pellavarouhevalmistetta 1 dl turkkilaista luonnonjogurttia 1 dl mustikoita 1 dl mansikoita 1–2 dl kauramaitoa 1–2 rkl hunajaa tai intiaanisokeria Sekoita tehosekoittajalla. Anna tasaantua ja nauti! Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta? Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä! Tilaa tästä! © Mividata Oy […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Pellavansiemenrouhe sisältää runsaasti lignaanien ryhmään kuuluvia yhdisteitä, joita on myös muissa viljoissa, hedelmissä ja vihanneksissa. Pellavansiemenen lignaanipitoisuudet ovat jopa 1000 kertaa suuremmat kuin rukiin ja kauran. Paksusuolen bakteerit hapettavat rouheen kasvilignaanit muuttaen ne nisäkkäiden lignaaneiksi. Lignaanit saattavat estää paksusuolen syöpää. Lisäksi ne voivat olla hyödyllisiä sydänverisuonitautien […]
-
Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta. Tarvitaan 2–3 litran kannellinen muoviastia. Tarveaineet: valmiiksi sulaneita tai suoraan pakkasesta otettavia suomalaisia marjoja pellavansiemenrouheen + neljän marjajauheen + kauraleseen ja intiaanisokerin yhdistelmätuote bulgarian jogurttia tai turkkilaista jogurttia vaahterasiirappia mustikka- tai jokin muu marjakeitto, myös usean marjan keitto. Astian pohjalle laitetaan marjat tai valikoima suomalaisia marjoja. Jos marjat otetaan […]