Artikkelit

  • Ravinto ja immuniteetti

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta (Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).) Ravinto ja immuniteetti Ruoan ja sairauksien väliset yhteydet on tiedostettu jo historiallisista ajoista alkaen. Aliravitsemuksen ja infektioiden yhteys huomattiin tämän vuosisadan alussa. Immunologiassa mielenkiinto kohdistui pitkään kolmannen […]

    Read more

  • C-vitamiini ja rauta

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta (Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).) C-vitamiini ja rauta C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, jolla on monia vaikutuksia elimistössä. Edellä on todettu C-vitamiini (askorbiinihapon) merkitys E-vitamiinin hapettajana takaisin antioksidantiksi. C-vitamiini pieniä pitoisuuksina on pro-oksidantti […]

    Read more

  • E-vitamiini

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta (Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).) E-vitamiini E-vitamiini koostuu joukosta rakenteellisesti hyvin lähellä toisiaan olevia fenoliyhdisteitä, joita kaikkia nimitetään tokoferoleiksi. Tärkein niistä on alfa-tokoferoli, jonka ansiota on suurin osa E-vitamiinin vaikutuksista. E-vitamiinin tiedetään […]

    Read more

  • Elimistön suoja-aineet

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta (Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).) Elimistön suoja-aineet Kaikissa elimistömme soluissa on superoksididismutaasi (SOD)- nimistä entsyymiä, joka estää vaarallisen vapaan radikaalin, superoksidin, tuhovaikutuksen. Soluissa on kahta eri SO-tyyppiä: kupari ja sinkki-SOD (Cu, Zn- […]

    Read more

  • Antioksidanttijärjestelmä

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta (Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).) Antioksidanttijärjestelmä Elimistömme kestää ihmeteltävä paljon hapettavia tekijöitä (oksidantteja) ja monia elimistölle myrkyllisiä aineita (raskaat metallit, bakteerimyrkyt, kemikaalit jne.) Ilmeistä on, että lähes joka hetki elimistöömme vaikuttaa monia […]

    Read more

  • Muuttunut ympäristö aiheuttaa syöpää

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta (Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).) Muuttunut ympäristö aiheuttaa syöpää Teollistuneessa maailmassa kemiallinen altistus lisääntyy jatkuvasti. Maailmassa tuotetaan yhä enemmän yhä useammanlaisia kemikaaleja. Uusien kemiallisten yhdisteiden tuotanto on nopeaa, mutta niiden terveysriskien selvitys […]

    Read more

  • Kahvi ja syöpä

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta (Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).)Kahvi ja syöpä Suomalaiset ovat yksi maailman eniten kahvia kuluttavia kansoja. Vuosina 1976−1980 Suomessa juotiin kahvia keskimäärin 12,5 kg henkeä kohti vuodessa.* *”Suomalaiset kuluttivat paahdettua kahvia vuonna 2016 […]

    Read more

  • Nitrosamiinit syövän aiheuttajina

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta (Tämä osa  kirjasta on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).) Nitrosamiinit syövän aiheuttajina Nitrosamiinit ovat aineita, joilla tiedetään oleva osuutensa maha-, virtsarakko- ja ruokatorvisyövän synnyssä. Niitä muodostuu helposti muista yhdisteistä, joita on paljon elintarvikkeissa, lääkkeissä, kosmeettisissa tuotteissa […]

    Read more

  • Ruoan härskiintyessä syntyy karsinogeeneja

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta (Tämä osa kirjassa on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).) Ruoan härskiintyessä syntyy karsinogeeneja Nykyisin tiedetään, että monet ruoat voivat hapettua eli härskiintyä. Happi ja monet hapettumista edistävät tekijät (pro-oksidantit) tunkeutuvat kaikkialle biomateriaaliin. Luonnonmukainen ruoka sisältää luonnon […]

    Read more

  • Ravinto ja syöpä

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Syöpäsairauksien ravitsemushoito tapausselostusten valossa -kirjasta (Tämä osa kirjassa on lainaus Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta luvusta Syöpäsairaudet, kirjasta Terveen elämän salaisuudet osa 4 (WSOY 1989).) Ravinto ja syöpä Ravinnon ja syövän yhteyksiä käsitellään tässä kirjassa useassa eri yhteydessä. Yleisesti voidaan todeta, että suuri osa syöpäsairauksista johtuu ravitsemushäiriöistä. Ravinnon mukana ihmiseen joutuu monenlaisia […]

    Read more

  • Sivu 2 of 116
Lataa nyt Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja ilmaiseksi! Lataa e-kirja (arvo 35,90 €) ilmaiseksi tästä!