Artikkelit

  • Pakuri ja keitot

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Aasiassa lääkinnällisiä sieniä on käytetty tuhansia vuosia osana arkista ruoanlaittoa etenkin keittojen ja lisukkeiden valmistamiseen. Ehdottomasti yksi helpoimmista, käytännöllisimmistä ja hauskimmista tavoista pakurikäävän käyttämiseen on tumman pakuriteen hyödyntäminen keittojen ja lisukkeiden keittonesteenä. ”Olkoon ruoka lääkkeesi ja lääkkeet olkoon ruokaasi” – Hippokrates, 460–377 eaa. […]

    Read more

  • Kermaisen lääkinnällinen sienikeitto (4–6 annosta)

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. 1 litraa keskivahvaa pakuriteetä 250 g siitakesieniä iso punasipuli 2 dl kermaa 4 rkl spelt-jauhoja tai lucuma-jauhetta Ripaus mustapippuria ja laadukasta suolaa Hienonna sienet ja sipuli. Paista niitä kattilan pohjalla voissa, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää. Ripottele päälle jauhot ja kuumenna hetken […]

    Read more

  • Raw Chaga Chocolate Cake

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Pohja: 2 dl carob-jauhetta 2,5 dl manteleita ja parapähkinöitä (puolet ja puolet) 1,25 dl taateleita (liota 4–6h) 4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä 1/2 tl aitoa vaniljaa (jauhetta) 3 tl kanelia 1/2 tl ra noimatonta merisuolaa Vahvaa pakuriteetä Täyte: 5 dl cashew-pähkinöitä 2,5 dl appelsiinimehua […]

    Read more

  • Pakuri ja herkuttelu

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. Pakurin yksi parhaista ominaisuuksista on sen äärimmäisen helppo käytettävyys. Neutraalin makuista tai vahvaa, vaniljanvivahteista pakuriteetä voi hyödyntää helposti osana käytännössä mitä tahansa reseptiä, jossa käytetään normaalisti vettä. Pakuri on kuitenkin vain yksi lukuisista rohdoskasveista, joiden lisääminen osaksi arkisia perusruokiamme tai juhlaherkkujamme voi olla […]

    Read more

  • Alkaalinen Aamunavaus

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. 3 dl vahvaa pakuriteetä 1 rkl jauhettua nokkosta 1/2 avocado 1/2 kurkku 1 pieni sitruuna 1 tl kotimaista hunajaa 1/2 tl raffnoimatonta merisuolaa Pakuri sisältää huomattavan korkeita pitoisuuksia alkaalisia mineraaleja (kalium, rubidium, cesium) ja yhdessä vihreiden vihannesten kanssa juoma auttaa elimistöämme puskuroimaan tehokkaasti […]

    Read more

  • The Smoothie

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. 1 litra yrttiteetä 1 iso avocado 3 rkl kookospalmusokeria 1 dl proteiinijauhetta (esim. hera, riisi- tai hamppuproteiinia) 1 dl mustaherukoita Lisää kattilaan 1 rkl kuivattua nokkosta, 1 rkl peltokortetta (Equisetum arvense), 1 rkl murskattua lakritisijuurta ja 1 tl jauhettua pakuria. Kiehauta ja anna […]

    Read more

  • Marja Mastery

    Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta. 3 dl pakuri-mantelimaitoa 100 g metsämustikoita 50 g tyrnimarjoja 2 rkl chian siemeniä 1 rkl kylmäpuristettua hamppuöljyä 1 omena 1 rkl kotimaista hunajaa Liota 1 dl manteleita vedessä yön yli (8 h). Lisää mantelit ja 3 dl vahvaa pakuriteetä (kylmänä) tehosekoittimeen ja blendaa. […]

    Read more

  • Taistelu elintilasta

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >> Kun suoliston normaalit anaerobiset bakteerit ja enterokokit häviävät samalla kun erilaiset haitalliset bakteerit ja hiivat ottavat niiden kasvutilan, on kyse potentiaalisesta tautitilasta. Suoliston sisällä käydään jatkuvaa ”taistelua” elintilasta hyödyllisten ja haitallisten mikrobien välillä. Haitallisten mikrobien aineenvaihdunta saattaa […]

    Read more

  • Suoliston pieneliöstön merkitys

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >> Euroopan Unioni on lähtenyt voimakkaasti tukemaan tutkimusprojekteja, joissa selvitetään miten hyödyllisillä bakteereilla voidaan edistää vanhenevan väestön terveyttä ja elämänlaatua. Maitohappobakteerit, joista useimmat kuuluvat probioottiryhmään, ovat Euroopassa intensiivisen tutkimuksen kohteena. Suoliston mikro-organismit eli mikrobit vaikuttavat elimistön toimintoihin sekä […]

    Read more

  • Dysbioosi

    Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >> Dys tarkoittaa virhettä ja bios tarkoittaa elämää ja kasvua. Dysbioosi merkitsee siis väärää elämää. Lääketieteellinen termi suolen dysbioosi käsitetään usein kuvaamaan suoliston bakteeriflooran haitallisia muutoksia. Muutama vuosi sitten tiedettiin ihmisen bakteeristosta vähän, mutta tiedon määrä on nopeasti […]

    Read more

  • Sivu 44 of 116
Lataa nyt Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja ilmaiseksi! Lataa e-kirja (arvo 35,90 €) ilmaiseksi tästä!